Dubai, Hotels, United Arab Emirates

The Ritz Carlton

6 juni, 2015

Dubai, soldyrkarens mecca

I pampiga Dubai där nya skyskrapor dyker upp likt svampar i skogen, finner vi detta lågbebyggda hotell, The Ritz Carlton som är beläget i Dubai Marina. När vi först anlände till hotellet möttes vi av en ståtlig entré med tillhörande doormen och concierge, man kunde känna doften av lyx redan innan man kommit in. Rummen var väldigt rymliga och fräscha. Med ett stort badrum som hyste en extravagant känsla, med tillhörande artiklar från det exklusiva Brittiska varumärket Asprey, kändes det som ett eget litet spa.

Hotellet hade ett stor utbud av faciliteter, däribland gym, spaavdelning, poolområden och mer där till. Något jag fastnade för var gymmet, som var det bästa hotellgymmet jag varit på. Ett välutrustat gym, där det märktes att man tänkt till utifrån gästens önskemål. Det fanns även möjlighet till personlig tränare om så önskades. Hotellets spaavdelning bestod av ett komplett utbud av behandlingar i världsklass. Om man tröttnade på solen en dag, så kunde man utan tvekan spendera hela dagen inne på hotellets spa istället, fantastisk atmosfär och väldigt avkopplande.

Vad jag framförallt gillade med The Ritz Carlton var att det trots sin lyx, kändes väldigt familjärt. Även att hotellet skilde sig från alla andra hotell i Dubai som är byggda på höjden. En liten trevlig detalj som var väldigt uppskattad var att de på poolområdet delade ut färsk frukt och isglass för att släcka törsten med. Om man ville förtära något litet eller varför inte dricka en paraplydrink så fanns det en poolbar som serverade ett stort utbud av drinkar. Vid barområdet fanns även ett par cabanas om man ville ta en tupplur i skuggan.

Vi åt ofta en lättare lunch inne i club loungen, där återfinns lättare mat och dryck till ditt förfogande. Club loungen var ett tillägg till rummet, men var helt klart värt pengarna. För den hungrige så huserade hotellet även ett par restauranger av yppersta klass, där Blue Jade var en klar favorit.

Snabbfakta om The Ritz Carlton

Adress: The Walk Dubai Marina

Prisklass: $$$$$

RCDUBAI_00138_1280x720 RCDUBAI_00140_1280x720 Ritz_Dubai_00220_galleries_1280x720 Ritz_Dubai_00219_galleries_1280x720 RCDUBAI_00175_1280x720

You Might Also Like