Hotels, New York, Travel, USA

Mandarin Oriental Tour

30 oktober, 2015

Ett stenkast från Central park på centrala Manhattan reser sig detta luxuösa hotell. Mandarin Oriental i New York bjuder på fantastisk utsikt, god mat och service i världsklass.

Mandarin Oriental i New York ger skäl för sitt rykte.

När man stiger ut ur hissen på 35e våningen får man ett smakprov av den spektakulära vyn. Panoramafönstren sträcker sig från golv till tak i lobbyloungen och inne i restaurangen, en glimt av skyskraporna som möter grönskan från Central Park skapar den perfekta storstadsambiancen. Nere på marken myllrar stressade Newyorkers och nyfikna turister runt på Colombus circle, här uppe sitter du och avnjuter en härlig cocktail och en bit mat och är åskådare till det hela. Mandarin Oriental är verkligen en oas mitt på Manhattan.

I restaurangen kan man avnjuta modern amerikansk fine dining i asiatisk favör. Utöver maten erbjuder Asíate en bred selektion av viner, rättare sagt finns där över 3000 viner att välja mellan, oavsett vad du är sugen på, är chansen stor att du kan hitta det här.

Utsikten är något som hotellet är väldigt stolta över och även den som ger hotellet det här lilla extra. Det är nämligen så att samtliga rum har precis det gemensamt, utsikten. Den spektakulära vyn återfinns i samtliga rum på hotellet. Skyskraporna som reser sig runt parken skapar den klassiska New York vyn, the concrete jungle.

Välmående är en hög prioritet här på Mandarin Oriental, det märker man framförallt på personalens behandlande. Trots hotellets storlek och rykte, så har de lyckats bibehålla en känsla av ombonad och omhändertagande. Hotellet huserar även ett av de väldigt få span i hela New York som har blivit tilldelade fem stjärnor. Varför inte unna dig en avkopplande stund i spat eller varför inte simma några längder i poolen? Allt detta lokaliserat på 36e våningen med samma magnifika utsikt som resterande hotellet. Det är en alldeles speciell känsla att stå på löpbandet 36 våningar upp och blicka ut över Manhattan.

Vi blev väl bemötta av Allison på Mandarin i New York, servicen var i yppersta världsklass.

IMG_5663

Mandarin_Oriental_2-2
Asiate Park View_2014_No Copyright Credit RequiredRooms_PCPV Room Bedroom_2013_No Copyright Credit Required

You Might Also Like