France, Paris, Travel

Les Antiquaires

20 juli, 2015

Les Antiquaires, en liten oas i Saint Germain.

I hjärtat av Paris, i stadsdelen Saint Germain finner ni Les Antiquaires, beläget bakom det berömda museet, Musée d’Orsay. Les Antiquaries är ett typiskt Franskt bisto som erbjuder en variation av enklare rätter som passar bra till lunch.

Isolina tog en burrata, vilket en krämigare typ av mozarella, då den är gjord på mozarella och grädde, så får någon som älskar krämigare ostar är det ett måste. Till burratan serverades ruccula, tomater och parmaskinka och pesto ringlad på toppen. Jag däremot har förkärlek till chévreost och valde därför en Sallad Chévre Chaude, vilken serverades med en grönsallad, parmaskinka och tomater. Båda rätterna kan enkelt avnjutas med ett glas vitt vin, för i Frankrike är det alltid rätt tid för ett glas vin! 

De snålades inte med maten utan man fick väldigt mycket för pengarna, snittpriset för en lunch här ligger runt 30€ vilket är en bra pris för en lunch mitt i centrala Paris. Rätterna var båda väldigt goda, där favoriten blev burratan som var fantastiskt god. Servicen på stället var bra och personalen var väldigt välkomnande och trevlig.

Efter den goda lunchen var vi redo att strosa vidare på alla underbara gator i Paris. Med gångavstånd till det mesta så är Les Antiquaires verkligen en liten oas i Saint Germain. 

Snabbfakta om Les Antiquaires

Address: 13 Rue du Bac, 75007 Paris, Saint Germain.

Kök: Franskt

Prisklass: $$$

IMG_1873IMG_1882IMG_1883

 

 

 

You Might Also Like